Buran vikend za goraždansku policiju - Goražde PRESS

Breaking

21. 08. 2017.

Buran vikend za goraždansku policiju

Dana 18.08.2017.godine u 12,45 sati dežurnoj službi  policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Elekto-distribucije Goražde i prijavio da su radnici JKP “6 Mart” prilikom izvođenja radova u naselju Vitkovići presjekli jedno napojno kablo koje vodi u frmu “Prevent” d.o.o  Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj. Rad na kvalifikaciji i dokumentovanju gore navedenog djela je u toku.

Dana 19.08.2017.godine u 13,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se dežurni službenik Kazneno popravnog zavoda Sarajevo-odjeljenje Ustikolina i prijavio da su službenici zatvorske policije prilikom pregleda sobe u kojoj borave dva zatvorenika pronašli nepoznatu materiju, koja svojim izgledom asocira na opojno drogu. Na lice mjesta izašli službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj,te ustanovili da se radi o bijeloj praškastoj materiji koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, a ista je pripadala zatvoreniku J.S.,. Upoznat  je i Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 19.08.2017.godine u 14,00 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se pripadnik  „PVJ Goražde“ i prijavio da je u mjestu Faočići, općina Goražde došlo do požara, i da gori suha trava i da se požar širi prema šumi. Na lice mjesta izašli su pripadnici PVJ Goražde i patrola policije policijske stanice Goražde koji su utvrdili da gori suha trava i da se vatra proširila na šumu, te da je u putpunosti izgorjelo jedno putničko motorno vozilo marke”Jeta 2” vlasništvo A.O., nastanjenog u Sarajevu. Na lice mjesta izašli službenici Sektora kriminalističke policije i inspektor PPZ MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj. U 21,00 sati navedeni požar je lokalizovan. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 19.08.2017. godine u 16,40 sati u  mjestu Jabuka općina Foča F BiH dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je u nezgodi učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Renault 19”  kojim je upravljao M.I.,  nastanjen u Istočnoj Ilidži-RS. Navedeno lice je zbog povreda prevezen u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde gdje dežurni ljekar konstatovao da je isti zadobio povrede u vidu površinskih ogrebotina. Izvršeno je alkotestiranje  gdje je utvrđeno da isti ima 1,90 g/kg alkohola u organizmu, te je u 17,30 sati M.I.,  lišen slobode i smješen u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde.  U vozilu se još nalazili lica G.N., i Š.M., nastanjeni u Istočna Ilidža-RS, a navedena lica su zadobili povrede i prevezeni su do Doma zdravlja Ustikolina, a nakon ukazane ljekarske pomoći lica su prevezena u UC bolnice u Foči.

Dana 20.08.2017.godine u 02,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se K.N.,iz Goražda i prijavio da ga je u ulici Enesa Turkovića u  Goraždu fizički napao D.N., iz Goražda.  Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitala navode prijave te gore navedena lica pozvali u službene prostorije MUP-a. Licu K.N., ukazana je ljekarska pomoć gdje se dežurni ljekar izjasnio da se radi o lahkoj tjelesnoj povredi. Izvršeno je alkotestiranje gdje je kod D.N., ustanovljeno 1,06 g/kg, a kod K.N., ustanovljano je 0,10 g/kg alkohola u organizmu. Iste večeri u 03,50 sati lice D.N., lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Vlada BPK

Stranice