Brojni Goraždani oprostili se od preminulog sugrađanina Dževada Bukve - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

13. 10. 2017.

Brojni Goraždani oprostili se od preminulog sugrađanina Dževada Bukve - FOTO

Brojni Goraždani, prijatelji i rodbina oprostili su se danas na komemoraciji koja je upriličena u Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu povodom smrti sugrađanina Dževada Bukve.

Dževad Bukva rođen je 12. Septembra 1956. Godine u Goraždu gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom i ekonomski fakultet u Sarajevu.  Po završetku studija zaposlio  se u firmi “ Milkos“ Sarajevo kao šef poslovnice u Goraždu. Bio je tu sve do početka agresije na Goražde, a onda se odmah aktivno uključio  u odbranu ovih prostora.



Krajem 1992 godine  otišao je u Sarajevo i dio dio u 105.Motorizovane brigade  gdje je ostao do kraja rata. Po završeku rata vratio  se u Goražde i počeo sa radom u Ministarstvu unutrašnjih poslova na mjestu pomoćnika ministra.



 Svojim radom i zalaganjem postigao je  veoma zapažene rezultate. Na toj funkciji bio je  dvije godine, te tadašnjom reorganizacijom prelazi na funkciju Načelnika Uprave MUP-a BPK Goražde, što je bio  sve do svoje smrti. Dževad Bukva bio je i istaknuti sportski radnik.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA KOMEMORACIJE


Goražde PRESS

Stranice