Maloljetnik udario drugog sjekirom u glavu - Goražde PRESS

Breaking

24. 11. 2017.

Maloljetnik udario drugog sjekirom u glavu

Dana 23.11.2017.godine u 11,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se S.N., iz Goražda i prijavio jedno maloljetno lice  da je u mjestu Podhranjen – Grad Goražde njegovog maloljetnog sina  udario tupim dijelom sjekire u predjelu glave. U Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde ukazana je ljekarska pomoć gore navedenom licu gdje je je dežurni ljekar izjavio da se trenutno radi o lakšim tjelesnim povredama. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. O navedenom događaju upoznat je i dežurni  Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Lahka tjelesna ozljeda” iz člana 173. stav 1. KZ FBiH.

Dana 23.11.2017.godine u  21,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina, prijavljena bespravna sječa ogrevnog drveta u mjestu Okruglo-Grebak, općina Foča F BiH. Na lice mjesta izašli su policijski službenici policijske stanice Ustikolina koji su u mjestu Smječa-Grebak, izvršili kontrolu nad vozilom marke “Kia” kojim je upravljao R.R., nastanjen u Sarajevu Novi Grad, gdje je isti prevozio bukovo ogrevno drvo u čokovima 1,00 m3, bez dokumentacije. Na lice mjesta izašao je čuvar šuma BPK Goražde koji je izvršio oduzimanje istih i preduzeo Zakonom predviđene mjere iz svoje nadležnosti.

Dana 23.11.2017.godine u 23,50 sati u ul.Zdravstvenih radnika u Goraždu, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, lišili su slobode lice K.Dž.,  iz Goražda zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,01 g/kg, te je isti smješten u prostoriju za zadržavnje u Policijskoj upravi Goražde. Zbog počinjenog prekršaja gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice