Dvojica muškaraca iz Goražda pokušali oteti ženu u Sarajvu - Goražde PRESS

Breaking

14. 12. 2017.

Dvojica muškaraca iz Goražda pokušali oteti ženu u Sarajvu

U utorak oko 20 sati građani su policiji prijavili da u ulici Paljevska, općina Novi Grad Sarajevo, pored nadvožnjaka, iz putničkog motornog vozila Mercedes, nepoznata ženska osoba traži pomoć.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici IV Policijske uprave su zatekli navedeno vozilo u kojem su se nalazili M.J., rođen 1993.godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, M.S., rođen 1977.godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu te L.A., rođena 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, saopšteno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U obavljenom razgovoru, L.A. je izjavila da su je istog dana oko 19:30 sati u ulici Briješće, općina Novi Grad Sarajevo, M.J. i M.S. nasilno uveli u vozilo, upućivali prijetnje i upotrebom fizičke snage nanijeli povrede.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u, gdje su doktori konstatovali lakše tjelesne povrede. O navedenom je obaviješten Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Pomenutog dana u 20:20 sati, M.J. i M.S. su uhapšeni i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo…



Goražde PRESS / Haber

Stranice